2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri

Yayınlanma Tarihi: 18-07-2022

Yatay geçiş başvuruları https://ogrbasvuru.deu.edu.tr/login.php internet üzerinden ONLINE yapılacaktır. (Belgeleri eksik olan ve/veya tercih yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz).

DİKKAT!

Başvuru ekranında teknik bir sorun yaşanması halinde ekran görüntüsü alınarak https://bid.deu.edu.tr/teknik-sorun-formu/ adresinden bildirilmesi gerekmektedir.

Yatay geçiş başvuru kılavuzu için tıklayınız

Ayrıntılı bilgi için “DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ” ni inceleyiniz

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız

Başvuru Tarihleri: 1-15 Ağustos 2022

Merkezi yerleştirme puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş için ayrıca bir kontenjan ilan edilmeyecek olup her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90’ı geçmemek üzere, ilgili yıldaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında yayımlanan öğrenci kontenjanının %30’u kadar kontenjan bulunmaktadır.

Üniversitemiz taban puanlarını öğrenmek için tıklayınız

* Cumhurbaşkanı Kararı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından üniversitemize yatay geçiş yapan yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretlerini öderler.

** Yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olup üniversitemize yatay geçiş yapan öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretlerini öderler.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında yabancı uyruklu/yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde kayıt yaptıran öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri

Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız