Ot Toplama Etkinliği ve Yenilebilir Otlar Atölye Çalışması

Yayınlanma Tarihi: 30-04-2022

Yabandan Mutfağa Kurucusu ve Doğa Araştırmacısı Sevim Şahin eşliğinde Tınaztepe Yerleşkemizde, Yüksekokulumuz çevresinde yenilebilir ot toplama etkinliği gerçekleştirdik. Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte Yerleşkemizdeki biyoçeşitliliği tanıma fırsatı yakaladık.

Tınaztepe Kampüsünün biyoçeşitliliğini birlikte keşfettiğimiz etkinliğimizde topladığımız yenilebilir otların isimleri ise şu şekilde; akasya çiçeği, arapsaçı rezene, biberiye, çitlembik, ekşikulak, gıvışkan otu, hardal çiçeği, hardal filizi, izmir kekiği, körmen, radika, sinirli ot, su teresi, yabani havuç, yabani roka, yemlik.

“Yenilebilir Otlar Atölye Çalışması” ile devam ettiğimiz etkinliğimizde topladığımız otları pişirerek lezzetli ve güzel tabaklar ortaya çıkardık. Keyifli ve öğretici bir gün geçirmemizi sağlayan Sn. Sevim Şahin’e ve atölye çalışmasında destek olan öğrencilerimiz Melih Gürbüz, Ramazan Çıkla ve Umay Toprak Özoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.




Font Boyutunu Değiştir
Kontrast