Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali

Yayınlanma Tarihi: 26-05-2022

Açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar‘ın yaptığı “Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali” kapsamındaki etkinliklerimiz “Sıfır Atık İşletmeler” paneli ile başladı.

Panelde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İŞLER moderatörlüğünde Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal SEZGİN, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar ÇELENK ve ÇEŞTOB Başkanı Yakup DEMİR‘in değerli görüşlerini dinleme fırsatı yakaladık. Panelin ardından öğrencilerimizin hazırladığı ikramlar ile fuaye alanında bir araya geldik.

Değerli konuşmacılarımıza ve lezzetli ikramları için sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

“Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali” kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerden bir diğeri “Mutfakta Sıfır Atık” Yemek Yarışması oldu.

Oldukça yaratıcı tabakların ortaya çıkarıldığı yarışmada katılımcılar, festivalin amacına uygun olarak geride bıraktıkları atık miktarı, atıkları kullanma yöntemleri ve su kullanımının da aralarında olduğu çok sayıda kriter çerçevesinde değerlendirildiler.

Yarışmada dereceye giren ekiplerimizi tebrik ediyor, katılan yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz.

Yemek yarışmamızın sponsorluğunu üstlenen Alhatoğlu Zeytinyağları, Metro Grup ve Ekmekçiler Grup‘a desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yemek yarışmamızın jüri üyeliklerini üstlenen Hiç Lokanta ve Tadım Atölyesi Sahibi Duygu ÖZERSON, TAŞFED Milli Takım Şefi Ali KESKİN, TAŞFED Milli Takım Şefi Hüseyin IRMAK ve Executive Şef Mustafa BUĞDAY‘a katkı ve destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yemek yarışmamızda dereceye giren ekiplerimiz ise şu şekilde olmuştur:
1. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
İbrahim Emre Akkuş
Gülay Bozkaya

2. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Serhan Özpınar
Berfu Azak
Umur Batuhan Toplan
Aleyna Tanık
Almila Çavuşoğlu

3. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Serdar Tahtacı
Yiğitalp Uçan

“Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali” kapsamında düzenlediğimiz ilk atölye çalışmamız değerli şefimiz Aylin YAZICIOĞLU tarafından gerçekleştirildi.

“Büyükanneden Atıksız Mutfak Öğretisi” atölye çalışması ile bizlere değerli bilgi ve tecrübelerini aktaran şefimize ve katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

“Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivalinde” ikinci panelimiz “Sürdürülebilir Gelecek” teması çerçevesinde gerçekleştirildi.

Panelde Doç. Dr. Elif DUYUŞEN GÜVEN moderatörlüğünde İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı M. Kaan ERGE, Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Temsilcisi Umut DİLSİZ, Araştırmacı Yazar Bahriye İPLİKÇİ ve Yaşar Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Meneviş UZBAY PİRİLLİ değerli görüş ve düşüncelerini bizlerle paylaştılar.

Panelistlerimize ve katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyoruz.

“Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali” kapsamındaki ikinci atölye çalışmamız Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke ÖZİPEK tarafından “Sürdürülebilir Mutfaklar” temasıyla gerçekleştirildi.

Değerli bilgi ve tecrübelerini bizlere aktaran şefimize ve destekleri için İzmir/ Gaziemir Metro/ Makro Mağaza Müdürü Ahmet Orhan TAŞLI‘ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

“Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali” kapsamında Yüsekokulumuz bahçesinde kurdukları standlarla festivalimize destek olan katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca festivalin organizasyonunu üstlenerek keyifli, öğretici ve farkındalığı yüksek bir etkinlik gerçekleştirmemizi sağlayan Yüksekokul Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Gözde Türköz Bakırcı ve Prof. Dr. Meltem Onay ile emek harcayan bütün herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Alhatoğlu Zeytinyağları – Zeytinin Döngüsü

İz Yaşam – Sürdürülebilir Mutfak ve Kompost Buluşması/ Halil Tolga İLÇİN (Kompost Danışmanı)

PS Lifestyle – İklim İçin Tüketim Ayak İzini Hesapla

Jimmy Key – Sürdürülebilir Moda ve Tekstil

Ege Giyim Sanayicileri Derneği üyesi kuruluşların ihraç fazlası ürünlerini bağışı.

Sizleri Sürdürülebilirlik İçin Atıksız Mutfaklar Festivali’ne davet ediyoruz!

Açılış konuşmalarını Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yapacağı festivalde paneller, atölye çalışmaları, sürdürülebilir moda defilesi ve yemek yarışması ile “sürdürülebilirlik” ve “sıfır atık” kavramlarına dikkat çekerken Üniversitemiz mensupları ile keyifli bir gün geçirmeyi arzu ediyoruz.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan yemek yarışması için detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.