“ZEYTİN” temalı Topraktan Sofraya Uygarlık Yaratan Değerlerimiz Sempozyumumuzu gerçekleştirdik.

Yayınlanma Tarihi: 15-10-2021

14 Ekim 2021 Perşembe günü ‘Zeytin’ temasıyla düzenlediğimiz ‘Topraktan Sofraya Uygarlık Yaratan Değerlerimiz’ sempozyumumuz Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın açılış konuşmaları ile başladı. Sempozyuma katılarak bizleri onurlandıran; Akdeniz ve Ege’de uygarlıkların vazgeçilmezi, uzun ömrün sembolü zeytinin kültürel ve ekonomik öneminden bahseden Sayın Rektörümüze değerli konuşmaları ve sempozyumun düzenlenmesinde sunmuş olduğu destek için teşekkür ediyoruz. Sayın Rektörümüzün açılış konuşmasını izlemek için tıklayınız.

Toplam 127 öğrencinin katılım sağladığı sempozyumumuzun ilk oturumunda konuşmacılarımız Doç. Dr. Ahmet Uhri, Nedim Atilla, Dr. Levent Köstem ve Serap Ünal olurken ikinci oturumundaki konuşmacılarımız ise Dr. Ünal Kaya, Ebru Arık ve Mustafa Alhat oldu. Sempozyuma katılım sağlayarak değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

İlk oturumun bitiminde, 13 Ekim 2021 Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz ‘Zeytin ve Zeytinyağlı Tatlar’ yemek yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri; yarışan tüm öğrencilerimize de katılım belgeleri takdim edildi.

Zeytin’ temasıyla düzenlediğimiz ‘Topraktan Sofraya Uygarlık Yaratan Değerlerimiz’ sempozyumunda oturumları tamamladıktan sonra 60 öğrencimizle birlikte Urla’da bulunan Köstem Zeytinyağı Müzesine teknik gezi gerçekleştirdik. Anadolu topraklarında geçmişten günümüze kullanılan tüm zeytinyağı üretim tekniklerini görme ve tanıma fırsatı bulduğumuz gezimizde bizleri ağırlayan müze yetkililerine ve Dr. Levent Köstem’e teşekkür ediyoruz.

Sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ederiz.