Uluslararası Ticaret

• ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ

Misyon

Uluslararası Ticaret Bölümü olarak küresel pazarlarda ülkemizin dış ticaret hedeflerine ulaşmasını sağlayabilecek, uluslararası ticaretin ilke ve kurallarını bilen, fırsatları ve tehditleri gören ve yöneten, rekabetçi, dinamik, bulunduğu ortama değer katabilen nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Vizyon

Uluslararası Ticaret Bölümü olarak eğitim-öğretim kalitesi ile akademik ve sektörel alanda güvenilir, çalışma alanlarında katma değer yaratan, değişimleri sağlayan bireyler yetiştiren bir bölüm olarak bilinmektir.

Bölüm Tanıtımı

Bölümün temel eğitim-öğretim konuları arasında yönetim ve organizasyon, ekonomi, muhasebe ve finans, pazarlama, hukuk, yer almaktadır. Alan dersleri ise uluslararası ticaret ve ekonomik ilişkiler, pazarlama, uluslararası finansman, lojistik yönetimi, uluslararası ekonomi ve ticaret mevzuatı, uluslararası örgütler, ithalat ve ihracat yönetimi, fuarlar, serbest bölge uygulamaları, müzakere ve pazarlık teknikleri gibi konuları kapsamaktadır. Bölümün akademik programı, öğrencilere uluslararası ticarete ilişkin gerekli teorik ve pratik donanımı kazandıracak şekilde tasarlanmıştır.

Kariyer Alanları

Uluslararası Ticaret Bölümü mezunları, benzer fakülte mezunlarının çalıştığı kamu ve özel sektör kurumlarının yanı sıra, ulusal ve uluslararası ticari ve ekonomik örgüt ve birliklerde, gümrük idarelerinde, Türkiye’nin ve diğer ülkelerin ekonomi müşavirliklerinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve bağlı iç ve dış örgütlerinde, ticaret ataşeliklerinde, serbest bölgeler ve kalkınma ajansları gibi kamu ve özel sektör kurumlarında ve her türlü firmada çalışma olanaklarına sahip olacaklardır.

Uluslararası Ticaret Bölümü’nde %100 Türkçe dilinde eğitim verilmektedir.

İsteğe bağlı olarak hazırlık sınıfı okunabilmektedir.

Ders geçme sistemi ile eğitim-öğretim yapılır.

Bağıl not değerlendirme sistemi uygulanmaktadır.

• Öğretim Planı
    AKTS Bilgi Paketi