Tarihçemiz

03 Kasım 2010 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde “Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu” olarak; Marina İşletme, Lojistik ve Turizm ve Otel işletmeciliği Programları ile önlisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2012 yılında vermiştir.

Hızla gelişen Yüksekokulumuz eğitim ve öğretimdeki ihtiyaçlar doğrultusunda yapılandırmasını sürdürmüş ve başvurumuz üzerine 12 Kasım 2015 tarihinde Yükseköğretim Kurumu Genel Kurulu’nda Meslek Yüksekokulunun tasfiye edilmesine, 2016-2017 öğretim yılında öğrenci alınmamasına ve mevcut öğrenciler mezun olduktan sonra kapatılmasına karar verilmiştir.

Önlisans düzeyinde eğitim veren 2 yıllık “Meslek Yüksekokulu” yerine; lisans düzeyinde eğitim verecek olan 4 yıllık “Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun” kurulması 25 Mayıs 2015 tarihli 2015/7723 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 5 Haziran 2015 tarihli ve 29377 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girmiştir.

Yüksekokulumuz 2016 – 2017 öğretim yılından itibaren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Uluslararası Ticaret Bölümlerine öğrenci alarak lisans düzeyinde eğitim öğretime başlamıştır. Yüksekokulumuz ilk mezunlarını 2020 yılında vermiştir.

2020-2021 öğretim yılı itibariyle yüksekokulumuz, “Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu” ismiyle Buca’da yer alan “Tınaztepe Yerleşkesi”nde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast