2024-2025 ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) DUYURUSU

Asil Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 16-18 Eylül 2024
Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 19- 20 Eylül 2024

KOŞULLAR

• Öğrenci, duyurulmuş olan Çift Anadal programına, Anadal lisans programının en erken 3. ve en geç 5. döneminin başında başvurabilir.
  • Çift Anadal programları için Anadal programında başvurduğu döneme kadar tüm derslerden başarılı olmalıdır.
  • Genel not ortalaması en az 4 üzerinden 2.00 olmalıdır.
  • Anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarı ile en üst % 20′ de bulunulmalıdır.
  • Genel Not ortalaması en az 4 üzerinden 2.00 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden, çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Başvuru formu (Birden fazla bölüm tercih edilse bile tek dilekçe yazılacaktır)

Başvurular şahsen, e-posta, yasal temsilci aracılığıyla (noter onaylı vekâletname ile) veya posta yolu ile yapılabilir. Başvuruların posta yolu ile yapılması halinde, imzanın ilgiliye veya yasal temsilcisine ait olduğunun noterlikçe veya başvuru yurt dışından yapılıyorsa Türkiye Cumhuriyetinin yurt dışı temsilciliklerinin yetkili birimlerince onaylanması gerekir. Posta nedeni ile geciken başvurular işleme alınmaz. Koşulları sağlamayanlara veya eksik belge nedeni ile başvurusu değerlendirmeye alınmayanlara ayrıca bir bildirim yapılmaz.

KONTENJANLAR

Programı Açan Bölüm Başvurabilecek Bölümler Kontenjan
Uluslararası Ticaret Bölümü Turizm İşletmeciliği Bölümü 12
Turizm İşletmeciliği Bölümü Uluslararası Ticaret Bölümü 13

Sonuçlar www.uby.deu.edu.tr adresinde ilan edilecektir.