İncirli Lezzetler Yemek Yarışması

Yayınlanma Tarihi: 12-10-2023

Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

“İncirli Lezzetler”

Yemek Yarışması

Katılım Koşulları

Üzümlü lezzetleri ön plana çıkarmayı amaçlayan yarışma kapsamında pastane ürünleri, sıcak ve soğuk başlangıçlar, ara sıcaklar ve ana yemekler değerlendirilecektir.

Katılım sağlamak isteyen öğrencilerimizin duyuru metninde yer alan yarışma katılım formunu 19.10.2023 tarihine kadar doldurarak ubyetkinlik.deu@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Yarışma Katılım Formu

Katılımcılar yarışmaya sundukları yemeğin tüm aşamalarını içerecek şekilde çektikleri yemek videosu ve reçetesi ile birlikte katılım sağlayacaklardır.

Yemekler, hazırlanan porsiyonların biri jüriye sunulacak diğeri teşhir olarak sunum masasına konulmak üzere 2 (iki) porsiyon olacak şekilde hazırlanmış olarak getirilmelidir.

Yemekler servis tabaklarında sunuma hazır ve dekore edilmiş biçimde jüriye sunulacaktır.

Katılımcıların 24.10.2023 tarihinde en geç saat 13.00‘de yarışma alanında olması zorunludur.

Değerlendirme Kriterleri

Yemekler jüri tarafından;

KOMPOZİSYON SUNUM VE LEZZET
Yemek miktarı doğruluğu Yenilemeyen malzeme kullanımı
Malzeme kombinasyonu Lezzet kombinasyonu
Orijinallik Görsel etki
Yemeğin dokusu Doğru Isı
Porsiyon ölçüsü Anlaşılabilirlik
   

 

kriterleri üzerinden değerlendirilerek puanlanacaktır.

Sonuç

Jüri değerlendirme sonuçları 25.10.2023 tarihinde saat 12.00’de “Topraktan Sofraya Uygarlık Yaratan Değerlerimiz Sempozyumu” programı içerisinde açıklanacak olup dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edilecektir. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize katılım belgesi verilecektir.

Katkılarından dolayı    ’ye teşekkür ederiz.

 

 

 

 


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast