Yüksekokulumuzun Deprem Bölgesindeki Faaliyetleri

Yayınlanma Tarihi: 13-06-2023

Yüksekokulumuz ile Mimarlık Fakültesinin ortak çalışması ve Dokuz Eylül Üniversitesi Teknik Atölyeler üretimi mutfağımız geçtiğimiz günlerde Elbistan’a doğru yola çıkmıştı.

Mutfakta görev alarak depremzede vatandaşlarımıza yemek yapmak üzere Yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Görkem GİRGİN, bölüm öğrencilerimiz Gülay BOZKAYA, İbrahim Emre AKKUŞ, Osman ÖZGÜLER ve Yağız Kaan BECEREN ile Şef Şenay DÖKE yola çıktılar.

Üniversitemizin diğer birimlerinden akademik ve idari personel ile öğrencilerin de içinde yer aldığı tüm gönüllülerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaşamını biraz olsun kolaylaştırmak, ihtiyaçlarına destek olmak için yardımlarını sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi ailemiz, Elbistan’da Yüksekokulumuz ve Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle Ortak Mutfak Ünitesi kurdu.

Elbistan/Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezinde gönüllü öğrencilerimizin de katkılarıyla kurulan Mutfak Ünitesine gerekli ekipman ve gıda malzemelerini ulaştıran Yüksekokulumuz, özellikle çocuklar, özel gereksinimli ve yaşlı bireyler için çalışmalarına başladı.

Elbistan Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezinde Mimarlık Fakültesi ve Yüksekokulumuz iş birliği ile yapılan Dokuz Eylül Üniversitesi Ortak Mutfak Ünitesinde iftarda tüm kent içinde 800 adet pide Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Görkem GİRGİN, bölüm öğrencilerimiz Gülay BOZKAYA, İbrahim Emre AKKUŞ, Osman ÖZGÜLER ve Yağız Kaan BECEREN ile Şef Şenay BÖKE tarafından depremzedelere ikram edilmiştir.

Elbistan’da Dokuz Eylül Üniversitesi Ortak Mutfak Ünitesinde görev yapan gönüllülerimiz iftar yemeğinde aynı zamanda özel gereksinimli ve yaşlı bireyler için sağlıklı yiyecekler de hazırlayarak ikramda bulundular.

Elbistan/Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezine kazandırdığımız Mutfak Ünitemizde Yüksekokul hocalarımız ve öğrencilerimiz ikramlarını yapıp mutfağı işler bir biçimde vatandaşlarımıza bıraktılar. İzmir’e doğru yola çıkan ekibimize teşekkür ediyor, sağlıkla varmalarını diliyoruz.

Malatya Geçici Konaklama alanında Mimarlık Fakültesi ve Yüksekokulumuz iş birliği ile yapılan Dokuz Eylül Üniversitesi Ortak Mutfak Ünitesi kuruldu.

Yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Görkem GİRGİN ve Araş. Gör. Şeyma ANDAŞ, bölüm öğrencilerimiz Gülay BOZKAYA, Berke Can ÖZBEK , Osman ÖZGÜLER ve Sena Yağmur KARADEMİR ile Şef Şenay BÖKE depremzede vatandaşlarımız için üretime başlamışlardır.

Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Özlem ÇAKIR’ın da aralarında bulunduğu Dokuz Eylül Üniversitesi gönüllü ekibine çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Malatya Geçici Konaklama alanında kurulan DEÜ Ortak Mutfak Ünitesinde iftar için üretimlerimiz devam ediyor. Yüksekokul öğrencilerimiz ve hocalarımız sable kurabiye, güllaç, brownie kek ve poğaca yaparak depremzede vatandaşlarımıza ikramda bulundular. Gönüllü ekibimize çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Malatya Geçici Konaklama alanında kurulan DEÜ Ortak Mutfak Ünitesinde üretimlerimiz devam ediyor. Küçük arkadaşlarımıza gün içinde hamburger, çikolata kaplı meyve ve şekerleme ikramlarında bulunduk.

Malatya geçici konaklama alanında DEU Ortak Mutfak Ünitesinde üretimlerimiz devam etmekte. Yüksekokul öğrencilerimiz ve hocalarımız; mantar kurabiye, çikolata parçalı kurabiye, sebzeli tavuk ve pilav ikramında bulundular. Dokuz Eylül Üniversitesi gönüllü ekibine kolaylıklar diliyoruz.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak Malatya ve Kahramanmaraş Elbistan’daki DEU konteyner mutfaklarında “Hepimiz Çocuktuk” projesine destek olmak ve özel gereksinimli bireyler için gıda üretimi yapmak üzere 11 Haziran’da Yüksekokulumuzdan yola çıktık.

DEU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Malatya Konteyner Kentteki ortak mutfakta hepimiz çocuktuk projesine destek vermeye devam ederek kurabiye süsleme etkinliğini gerçekleştirdiler.

DEU Uygulamalı Bilimler Yüksekokul ekibimiz Malatya Konteyner Kentteki minik arkadaşlarımızla cupkek süsleyerek depremzede çocuklarımıza ikram etti. Ayrıca İzmir’in sokak lezzetlerinden boyoz, gevrek ve tulum peynirini aromalı sütlerle birlikte çocuklarımıza ikram ettiler.

DEU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun gönüllü ekibi 15 Haziran Perşembe günü Elbistan, Kahramanmaraş’a geçerek minik arkadaşlarımıza cupkek ve muffin ikramında bulundular.

Yüksekokulumuzun gönüllü ekibi Elbistan, Kahramanmaraş’ta “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında depremzede vatandaşlarımızın el emeği ürünlerini inceledi ve Elbistan Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine ikramda bulundular.

Elbistan, Kahramanmaraş’ta Yüksekokulumuzun gönüllü ekibi çeşitli ikramlarda bulundular.

Elbistan’da yoğun bir tempo ile çalışan Yüksekokulumuz gönüllü ekibi depremzede çocukların karne heyecanına ortak oldu, çocuklara özel ikramlarla onları ödüllendirdiler. Ekibimize çok teşekkür ediyoruz.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast