Gastronomi ve Mutfak Sanatları

 

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türk ve Dünya mutfaklarına hakim, alanıyla ilgili teknolojiyi kullanan ve takip eden, ekip çalışmasına yatkın, sürekli gelişmeye ilke olarak benimseyen, liderlik becerilerine sahip, analitik düşünebilen ve alanında fark yaratan uluslararası istihdam edilebilirliğe sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda gastronomi, güzel sanatlar, hukuk, gıda, turizm, işletme, kimya, antropoloji ve sosyoloji gibi farklı disiplinlerinden yararlanılarak hazırlanmış bir öğretim programı uygulayarak öğrencileri geleceğe hazırlamaktadır.

Eğitim dili Türkçe olan bölümde isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi bulunmakta olup; birinci sınıftan itibaren yoğun bir İngilizce ve seçmeli yabancı dil (Almanca, Fransızca ve Rusça) eğitimi  verilmektedir. Ayrıca öğrencilerin Yüksekokul bünyesinde yer alan Turizm İşletmeciliği Bölümünde yan dal yapma olanağı bulunmaktadır.

Mezun öğrencilerin restoranlarda, oteller başta olmak üzere turizm işletmelerinde, yat/uçaklarda, catering işletmelerinde, özel amaçlı beslenme kurum/kuruluşlarında (okul ve hastane gibi) şef olarak çalışma olanağı bulunmakta olup; gastronomi yazarlığı, yemek stilistliği, yemek fotoğrafçılığı da çalışma alanları arasındadır. Öğrencileri lisansüstü programlarına hazırlamak amacıyla TÜBİTAK projelerine dahil olmaları, ERASMUS gibi değişim programları kapsamında yurt dışı deneyimi kazanmaları özendirilmektedir.


Öğretim Planları
2024-2025 eğitim öğretim ve sonrası
2023-2024 eğitim öğretim ve öncesi
2023-2024 eğitim öğretim yılı
2021-2022 eğitim öğretim yılı
2020-2021 eğitim öğretim yılı
AKTS Bilgi Paketi

 


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast